3. – 23. október – Výstava Pierre Giorgio Frasatti, 19. október – vernisáž

Výstava fotiek a rozprávanie o živote blahoslaveného, „ktorý bol taký ako ktorýkoľvek z nás“.

15. október – výstup na Krížnu

Skoro ráno sme sa stretli 13-ti na autobusovej stanici, odkiaľ sme vyrazili autobusom na Staré Hory, kde začínala naša púť. Raňajky sme si dopriali až na Majerovej skale, odkiaľ bol nádherný výhľad na krásy Veľkej Fatry. Na Krížnej sme si konečne dopriali vytúžený oddych, po ktorom nasledovala sv. omša a po nej sme sa rozdelili na dve skupiny. Jedna sa vrátila cez Kráľovu studňu a Tureckú do Starých Hôr a ďalej do Zvolena. Druhá skupina bola zdatnejšia 🙂 a tak pokračovala ďalej po hrebeni cez Ostredok a Ploskú až pod Borišov, kde prespali s lesnými vílami v útulnej chatke do nasledujúceho dňa. Na druhý deň úspešne opustili pásmo neexistujúcej kosodreviny a zostúpili do obce Liptovské Revúce. Moju úctu má nežnejšia časť výpravy, ktorá to s nami v prvý deň vydržala až do konca.

11. – 13. november – Akadem

Motto tohtoročného Akademu „Kto verí, nie je nikdy sám“ a „Ja som s vami…“ dávalo tušiť, v akom duchu sa bude niesť celý víkendový program. V piatok počas programu sme hviezdili ako anjeli v habitoch s namaľovanými vlasmi, čo sa niektorým zapáčilo natoľko, že tak chodili až do skončenia Akademu. V sobotu som sa tešil na Štefana Hríba s témou Kresťan medzi neveriacimi, ale žiaľ niečo mu do toho prišlo a nemohol prísť. Ale aj témy ako Duchovné rozlišovanie (exorcizmus, sekty), či Vzťahy a zranenia mladých boli veľmi zaujímavé. Poobede bola sv. omša, ktorú celebroval náš brat Lukáš.  Večer mala koncert skupina „Kéfas“. Po ňom nasledoval koncert chvál a zakončením dňa boli taizé – spevy. V nedeľu po slávnostnej sv. omši sme sa každý pobrali na cestu domov, či už vlakom, busom, stopom… tak o rok!

1. december – Požehnanie kaplnky

Konečne sa nám podarilo dokončiť našu kaplnku vo Phorume a tak nám ju prišiel vysvätiť o. biskup Tomáš Galis. V kázni nás povzbudil v našej činnosti a zaželal veľa zdaru do budúcna.

29. december – 2. január – Silvester Drábsko

Tento rok nás na Drábsku prekvapila bohatá snehová nádielka. Už dostať sa na chatu bolo ako boj s veternými mlynmi ale nakoniec sme sa všetci (síce mokrí) stretli na chate. Pre znemožnený pohyb vonku sme všetku aktivitu presunuli dovnútra. Činnosťou číslo 1 bol stolný futbal, ktorého hranie vyvrcholilo turnajom. Ale úspech mali aj hry ako mafia, macháček či kocky. Cesta naspäť bola tiež kritická, lebo kvôli kalamite a padaniu stromov cez cestu nám meškal autobus, takže sme sa museli uchýliť do sihelskej krčmy, aby sme sa osušili. „Prežili“ sme  aj iné dobrodružstvá (padajúce stromy na ceste do Balogu), ale nakoniec sme sa šťastne dostali do Zvolena.

24.február – 11. ples CUP

Tak predsa sme sa dočkali. Hoci v menšom počte a v skromnejších priestoroch, ale zábava bola taká aká mala byť. Všetci sme sa zabavili, zatancovali si – svalovica istá, niektorí vyhrali v tombole či v súťaži o najlepšiu masku, ale hlavné je, že sme odišli, síce unavení, ale šťastní.

27. jún – 26. júl – Santiago de Compostella